Borostyánfalból nem csak kerítést

Amikor a borostyánfalakról beszélünk, hajlamosak vagyunk kizárólag a növénykerítésekre gondolni, noha a felhasználási lehetőségeik ennél sokkal szélesebbek. Egyre nagyobb igény mutatkozik a zöldfalakra, amelyek kiváló elválasztó és takarófelületként funkcionálnak.

 

Gondoljunk egy rendetlen szomszédra, egy máladozó faló csúnya épületre vagy egy rendezetlen területre… A zöldfalak tökéletesen alkalmasak arra, hogy ezeket a csúnyaságokat eltüntessék a szemünk elől, emellett pedig kiváló zöld környezetet teremtsenek számunkra.

 

A borostyánból készült zöldfalak egyre elterjedtebbé válnak. Ennek a legfőbb magyarázata abban rejlik, hogy ez a konstrukció megfizethető, könnyedén telepíthető és igazán mutatós. Tökéletes választásnak mondható tényleges kerítésként és belső zöldfalként is. A borostyán nagy előnye, hogy télen is megtartja szépségét, üde színfoltot jelentve a zord téli időjárás közepette.

 

A ládában nevelt borostyánfal „könnyedén” mozgatható. Igény szerint áthelyezhetjük, azt azonban érdemes tudni, hogy a ládák roppant nehezek lehetnek, így egy-két markos legényre van szükség, ha a teljes zöldfalunkat át szeretnénk mozgatni.

 

A zöldfalak felhasználási területei mégis sokkal tágabban annál, mintsem kizárólag kerítésként alkalmazzuk, illetve a privát szféránk elszigetelésére használjuk. Remekül alkalmazhatjuk kerti dizájnelemként, sőt beltéri növényzetként is. Akár egy iroda vagy lépcsőház hangulata is javítható ezekkel a növényekkel. A zöldfalak akár beltéri elválasztóként is funkcionálnak. Így megmarad a tér egységessége, mégis el tudjuk szeparálni a munkaterületeket. Egyre több ilyen jellegű irodai alkalmazással találkozhatunk Magyarországon is.